Byrokratická chobotnice ministerstva životního prostředí prohrála boj o novelu zákona 76/2002 Sb. (zákon o integrovaném povolení)

19.02.2013 21:58

V závěru minulého roku jsme Vás informovali, že Sdružení za Lepší životní prostředí v Otrokovicích se aktivně  prostřednictvím svého předsedy zapojilo  do návrhu změny zákona o integrovaném povolení provozu průmyslových zařízení. Návrh změny zákona byl připraven v součinnosti několika firem zlínského regionu a České  asociace obuvníckých a kožedělných podniků. Smyslem změny je odstranění svévolného výkladu zákona ze strany ministerstva, které vede k diskriminaci malých a středních firem, které jsou vystavovány úřednickému teroru. Dotýká se to  řady firem našeho regionu (vč. Otrokovic), které vyrábí díly z polyuretanů.

Návrh změny zákona poslanecká sněmovna zamítla v lednu. To nás neodradilo a mravenčí prací s poslanci Senátu se podařilo, aby návrh změny byl senátem schválen a senátní návrh předložen zpět do poslanecké sněmovny. Další intenzivní práce s poslanci sněmovny (napříč politickým spektrem) přinesla ovoce. Sněmovna dnes námi podporovanou změnu zákona schválila i přes intenzivní odpor ministra životního prostředí.

Je třeba poděkovat  zákonodárcům z našeho regionu (např.paní senátorka Gajdůšková, p. poslanec Úlehla, p.poslanec Polčák aj.) za účinnou podporu.

Poděkování patří i podpoře ze strany pana hejtmana Mišáka.

Ukázalo se, že když se chce ,jde pohnout i "horou",

JB

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Za lepší životní prostředí v Otrokovicích

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.