Informace k aktuální situaci v řešení nápravných opatření vedoucích k eliminaci obtěžujícího gumárenského zápachu z Barumu.

12.05.2022 15:30

V návaznosti na námi zpracovaný rozbor výskytu gumárenského zápachu v r. 2021, kde občané uváděli jako zdroj Barum, jsme požádali o informaci, jak daleko postoupilo řešení nápravných opatření. Informaci jsme obdrželi a tuto níže uvádíme:

 

 

Dobrý den pan inženýre,

 

děkuji vám za zaslané vyhodnocení monitoringu výskytu pachů v Otrokovicích.

 

Výsledky prováděného monitoringu obyvatelů města dostáváme pravidelně z MU Otrokovice a průběžně je vyhodnocujeme.

 

 

V minulém roce  naše společnost zahájila realizaci dvou význačných projektů na snížení pachové zátěže z našeho výrobního areálu.

 

První projekt zaměřený na instalaci nové vzduchotechniky v lisovně plášťů (pneumatik) je nyní z 70% hotový. Jeho plné dokončení předpokládáme v polovině roku.

 

Druhý projekt  - eliminace pachů z přípravy kaučukových směsí je rovněž v přípravné fázi. Máme připravenu projektovou dokumentaci, zakoupeny tři čistící jednotky na principu studené plasmy a nyní řešíme vlastní instalaci. Bohužel nám do toho projektu velmi výrazně vstoupil válečný konflikt na Ukrajině, což má za následek nedostatek  železa oceli nutné k vytvoření nosné konstrukce na celé střeše.  

 

V současné době náš centrální nákup pracuje na zajištění nezbytných ocelových konstrukcí pro náš projekt.

 

Pokud dopadne vše podle našeho přání a nedojde ke zdržení s dodávkou nezbytných ocelových konstrukcí, bude druhý projekt zrealizován do konce tohoto roku.

 

    

 

 

 

S pozdravem

 

 

 

Jan Pavlíček

 

ředitel divize ESH

Continental Barum s.r.o.

Otrokovice

 

Vyhledávání

Kontakt

Za lepší životní prostředí v Otrokovicích

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.