Odstranění zápachu v Otrokovicích není prioritou.

13.12.2023 20:25

Tak asi před 2 hodinami jsem se velmi zklamaný a smutný vrátil z posledního jednání zastupitelstva v tomto roce. Na programu byly zásadní dokumenty jako rozpočet na r. 2024 a Strategický plán rozvoje Otrokovic na období 2024-2034.                                                                                                                  Ke Strategickému plánu jsem přednesl mj. připomínku:

„Zcela nepochopitelně není v části Zdravé životní prostředí.  explicitně žádná zmínka o snižování pachové zátěže občanů města. Jedná se o dlouhodobý problém. Zpracovatelé jako by ani v Otrokovicích nežili.“                                                                                                                                               Navrhl jsem doplnění bodu ve znění :  Snižovat výskyt občany obtěžujících zápachů.    

Návrh nebyl přijat – Odstranění zápachu v Otrokovicích není prioritou!

 Paní starostka bezezbytku naplnila starou moudrost J.W. : „Kdo chce, hledá cestu, kdo nechce ,hledá důvod.“ A paní starostka svou veškerou výmluvnost nasměrovala na to, proč to nejde ve smyslu  mj., že  město prakticky nic nemůže ovlivnit-město nemá pravomoc , že firmy již investovaly milióny do opatření, že již došlo k velkému zlepšení atd. Jednoznačně se nepostavila za zájmy občanů. S tímto přístupem zásadně nesouhlasím. Jsem přesvědčen, že město se v rámci svých sice omezených, ale zřetelných možností (např. podněty na odpovědné státní a krajské orgány, jednání s původci zápachů aj.) nesmí této odpovědnosti zříkat v rámci svých strategických vizí. Odmítnutím navrženého doplnění Strategického plánu, dávají vedení města a zastupitelé původcům zápachu jednoznačně najevo, že obtěžování občanů zápachy nevnímají jako závažný problém. A to je to moje velké zklamání.

J.B. předseda spolku Za lepší životní prostředí v Otrokovicích

 

Vyhledávání

Kontakt

Za lepší životní prostředí v Otrokovicích

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.